Баба Марта в рок вариант на английския изпълнител Джонатан Тейлър

Предложението да заснемем музикален видео клип на песента „Баба Марта”

на английския певец Джонатан Тейлър беше изненадващо не толкова с ексцентричната плетеница между английски рок и нашенски традиции, колкото с изключително краткия срок на изпълнение. “Deadline”-а или датата, след която дебютът на това видео трябваше да бъде отложен с още една година, беше 1 март. Имахме 8 дни за видеозаснемане и постпродукция през /и без това доста късия/ месец февруари. От тях 3 дни, за да си изясним идеята, сценария, организацията и кой ще черпи накрая. Още ден и половина за снимки по локациите и 4 нощи за монтаж и корекция на цветовете. Джонатан определено беше изчакал последния момент и мисля, че го знаеше.

Иначе „Баба Марта” си е много яка песен.

Само година по-рано репортерски екипи от почти всички национални медии си изпочупиха краката по калдъръмените улички на село Крушево, за да правят репортажи за английския заселник, който пише патриотични песни за историята традициите и красотата на България. Сред телевизионерите бяхме и ние, а „Баба Марта” остана да кънти дълго в черепните ни кутии…

Песента обаче нямаше официално видео.

A това е проблем за всеки уважаващ себе си съвременен артист. Така, само няколко дни преди да закичим мартениците, Джонатан реши, че клипът на песента трябва да излезе на 1 март 2013, а ние да го снимаме.  Речено-сторено. Напълнихме един багажник с техника и пристигнахме в Крушево. Тук всичко беше предварително уговорено, нямаше големи изненади и снимките минаха гладко. Дори Марли – сляпото куче на Джонатан, спря да ни лае. Освен това жените от селския хор имаха неподражаемо чувство за хумор и много ни се радваха през цялото време.

Да снимаме в тунела с влаковете беше не много добре премерен риск.

Според английския ни колега при тези условия в родината му отдавна вече щяхме да сме в ареста. Докато си говорехме мина първият влак. Беше изненадващо бърз и това леко  ни смути. Трябваше да работим предпазливо въпреки, че заради някой неповторим кадър главният герой беше готов да жертва дори калъфа на китарата си. До там не се стигна, защото от някъде дойде човек в оранжево работно облекло и освен, че не ни изгони, а каза разписанието на влаковете през следващия час. Така вече се работи по-спокойно дори навътре в тунела.

 

За ден и половина приключихме със снимките, а Никола – приятелката на Джонатан, направи чудни кадри, макар и на някои от тях да се виждахме ние…

Да „сглобим” всичкия заснет до момента видеоматериал беше забавна задача, защото трябваше да направим плавна връзка между рок музикант в студио, рок музикант в тунел и български народни танци. Мисля обаче, че се получи.

 

Впоследствие заедно с Джонатан направихме още няколко проекта, които може да видите тук:

 

Enjoy!!!

➤ Видеозаснемане на музикални и рекламни клипове 【InFocus Studio】

Свържи се с нас на ☎ +359 886 017 607 или онлайн

Зарадвайте ни и харесайте нашата фейсбук страница

 

Photo credit: Nicola Miller

Начална страница

Цени за видеозаснемане

Свържете се нас

Start typing and press Enter to search

Концерт на Тита в Мол Русе - видео студио InFocus